Akoestische panelen

Esthethiek + Akoestische prestaties

Veel last van lawaai op kantoor? Akoestische of geluidsabsorberende panelen kunnen hiervoor de oplossing bieden. Ze komen in heel wat verschillende versies: plafondpanelen, wandpanelen of losstaande panelen. Het type stof, de kleur en het akoestisch niveau kan je volledig zelf kiezen zodat deze perfect aansluit bij jouw wensen en verwachtingen. Ook is maatwerk perfect mogelijk en kan bijvoorbeeld jouw logo of slogan in akoestisch materiaal gemaakt worden. 

Interesse? Neem contact met ons op en we komen vrijblijvend een kijkje nemen in jouw kantoor. Enkele realisaties


Plaatsing bij Indic

Indic koos voor de Plafo-Ultrasound akoestische plafondpanelen. Dit zijn de panelen met de hoogst mogelijke akoestische prestaties. We plaatsten cirkelvormige panelen met een diameter van 80,100 en 120 cm in hun grote vergaderruimte. Op voorhand werd er een schets op schaal gemaakt. Door verschillende groottes af te wisselen, creëer je een speels geheel. De witte kleur zorgt voor een mooie integratie in de ruimte. 

Ook plaatsten we rechthoekige versies van de panelen in twee bureauruimtes om de geluidsabsorptie sterk te verbeteren. Zoals bij de vergaderruimte werd er gekozen voor de witte King Flex stof om de panelen zo onopvallend mogelijk te houden. 

Advies nodig? 


Plaatsing bij Taylor & Hubs

Bij Taylor & Hubs plaatsten we plafond- en wandpanelen in verschillende ruimtes. Ook zij kozen voor de Plafo Ultrasound panelen van 6 cm dik die het geluid maximaal absorberen. 

De pendelende plafondpanelen kozen ze in een witte stof. De wandpanelen mochten er dan weer iets meer uitspringen. Hier werd er gekozen voor een donkerblauwe kleur die perfect aansluit bij hun huisstijl.

Advies nodig? 


Plaatsing bij Nenspower

Een verbeterde akoestiek voor Nenspower! In hun werkruimte van 6 meter hoog plaatsten we 7 kubusvormige akoestische plafondpanelen in combinatie met 2 wandpanelen. 

Hiervoor werd er eerst een akoestische studie gemaakt waaruit bleek dat het geluid in de ruimte door middel van deze combinatie van panelen met 60% verminderd kon worden. Ze kozen voor blauwe kleuren in combinatie met okergeel. Een mooi resultaat, zowel esthetisch als akoestisch.

Advies nodig? 


Slechte akoestiek op kantoor?